Vedtaket var viktig å få avklart, siden Lier IL er midt i et bytte av utstyrsleverandør. Derfor måtte klubben fatte et vedtak før klubben skal ha klubbkvelder i februar.

"I første omgang er det hensynet til jentene, og spesielt ønsker fra ungdomslagene, som gjør at saken har kommet opp nå", sier styreleder Kristin Leer. 

Gjelder hele Lier IL

Flere klubber i landet har endret farge på shortsen for jentene, som har meldt inn at hvite shortser skaper problemer under menstruasjon, og at de ikke føler seg komfortable under treninger og kamper.
Men Lier ILs vedtak gjelder for hele klubben, også guttene.

"Det er viktig at klubben har en helhetlig profil, at samme shorts kan brukes på både fotball og håndball. Og det er viktig for Lier IL at familiemedlemmer, og andre medlemmer, kan arve klubbtøy av hverandre. Derfor gjelder vedtaket både gutter og jenter, fotball og håndball og for alle aldre", avslutter Kristin Leer.

For håndball blir ikke bytte av shorts aktuelt før til høstens sesong, siden de fullfører sesongen med dagens draktsett. For fotballen åpnes det for å kjøpe blå shorts for vårsesongen. 

Ikke forbud mot hvit shorts i overgangen

Det vil ikke være forbud mot hvite shortser i overgangen, men når spillerne skal bytte shorts vil det bare være blå shortser som kan bestilles. 

Lier IL bytter nå fra Hummel til Umbro, så mange vil kjøpe nytt klubbtøy denne våren. 
Det kommer en egen sak om klubbkvelder og åpning av nettbutikk i løpet av uke 4.